دزدگیر اماکن بهتر است یا دوربین مدار بسته

کد مطلب : 394
تعداد بازدید : 770
17 آبان 1400
معرفی دزدگیراماکن یا دوربین مداربسته
دزدگیر اماکن بهتر است یا دوربین مدار بسته

 

دزدگیر اماکن بهتر است یا دوربین مدار بسته

معرفی انواع دوربین مدار بسته

   

دوربین های مدار بسته به دوربین هایی گفته می شود که در محلی به صورت ثابت نصب شده و تصاویر مختلف را از محیط اطراف خود ضبط نموده و در نمایشگری به نمایش می گذارند.

از این دوربین ها جهت حفاظت و تامین امنیت در اماکن مختلف استفاده می گردد. علاوه بر آن در اماکنی مانند ادارات و سازمان های مختلف به عنوان یک سیستم نظارتی دوربین های مدار بسته را مورد استفاده قرار می دهند.

بر اساس تکنولوژی ساخت، دوربین های مدار بسته را در انواع مختلفی مانند دوربین های مدار بسته آنالوگ معمولی، دوربین های مدار بسته آنالوگ HD، دوربین های مدار بسته تحت شبکه و بر اساس ظاهر و عملکرد در انواع دوربین های مدار بسته ثابت و متحرک، دوربین های مدار بسته dome و speed dome، دوربین های مدار بسته جعبه ای، دوربین مدار بسته سیمی و وایرلس طبقه بندی می کنند.

امکان نصب دوربین های مدار بسته بر روی گوشی موبایل وجود داشته و می توان تصاویر ضبط شده را از راه دور نیز مشاهده نمود. با توجه به جرائم بسیاری که وجود دارد استفاده از دوربین های مدار بسته در اماکن مختلف اهمیت بسیاری داشته و نیاز است تا با در نظر گرفتن شرایط مکان مورد نظر نوع خاصی از دوربین مدار بسته را تهیه نموده و توسط نصاب متخصص این کار اقدام به نصب آن نمود.

اما آیا نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته به تنهایی می تواند از سرقت پیشگیری کرده و جرائم را کاهش دهد؟ در ادامه به معرفی دزدگیر اماکن که مورد استفاده بسیاری در ساختمان های مختلف قرار می گیرد پرداخته شده است.

دزدگیر اماکن چیست و چه ویژگی هایی دارد

یکی از انواع سیستم های امنیتی که برای پیشگیری از سرقت در ساختمان های مختلف نصب می گردد دزدگیر اماکن می باشد. در این نوع از دزدگیرها سنسورهای مختلفی نصب شده است که در صورت مشاهده مورد مشکوک از طریق پیامک یا تماس به صاحب خانه یا شرکت اطلاع رسانی می گردد.

علاوه بر اطلاع رسانی به صاحب ساختمان، این سیستم ها مجهز به آژیرهای صوتی می باشند که با به صدا در آمدن این آژیر، افرادی که در پیرامون ساختمان مورد سرقت حضور دارند از سرقت اطلاع یافته و می توانند به سرعت به پلیس خبر دهند.

ساختار کلی دزدگیرهای اماکن شامل یک مدار باز و یک بسته، مدار آژیر، مدار شارژ باتری، سنسورهای مختلف و هشدار دهنده ها می باشد یکی از اجزای اصلی دزدگیر اماکن دستگاه مرکزی می باشد که سیگنال ها را از سنسورهای حرکتی دریافت کرده و فرمان را به هشدار دهنده ها ارسال می نماید.

انواع مختلفی از دزدگیرهای اماکن وجود دارند که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی بوده و افراد بسته به بودجه و مکان مورد نظر می توانند به انتخاب هر یک بپردازند. کشور ما در زمینه تولید دزدگیرهای اماکن بسیار خوب عمل کرده و انواع مختلفی از آن را با امکانات متنوع تولید و روانه بازار کرده است.

در بازار امنیتی ایران دزدگیرهای اماکن با برندهای فایروال، GMK و BETA از برندهای برتر محسوب شده و عموما این برندها با استقبال بالایی مواجه شده اند. برخی از مدل های دزدگیرهای اماکن دارای منوی سخنگو بوده و قابلیت نصب میکروفون و شنود بر روی آنها وجود دارد. برخی از مدل ها نیز امکان مدیریت از طریق ریموت را داشته و یا می توان از طریق اپلیکیشن هایی که در گوشی موبایل نصب می گردد به کنترل دزدگیر پرداخت.

 

دزدگیر اماکن یا دوربین مدار بسته

با توجه به توضیحاتی که در رابطه با دزدگیرهای اماکن و دوربین های مدار بسته ارائه شد این سوال پیش می آید که کدام یک از سیستم های امنیتی فوق برای تامین امنیت مکان مورد نظر مناسب تر می باشند؟

بسیاری از افراد نصب دوربین های مدار بسته را به علت ثبت تصاویری که انجام می دهد ترجیح داده و استفاده از آن را ضروری تر می دانند. اما دوربین مدار بسته تنها به ضبط تصاویر از سرقت پرداخته و امکان جلوگیری از وقوع آن وجود ندارد.

چه بسا سرقت هایی که با وجود دوربین های مدار بسته صورت گرفته و افراد پس از پیگیری های بسیار و تحویل تصاویر به پلیس هیچ وقت موفق به دستگیری فرد سارق و پس گرفتن اموال به سرقت رفته خود نشده اند.

محدودیت های دوربین های مدار بسته

محدودیت های زیادی برای دوربین های مدار بسته وجود دارد که یکی از این محدودیت ها پوشاندن صورت سارقان با مشاهده دوربین مدار بسته می باشد و می توانند به راحتی و بدون شناسایی چهره دست به سرقت بزنند.

محدودیت دیگر این است که دوربین مدار بسته در صورتی که سرقت صورت گیرد هیچ گونه سیستم هشدار دهنده ای نداشته و تنها به عنوان یک سیستم نظارتی عمل می نماید و سارقین می توانند بدون هیچ گونه عجله ای به کار خود ادامه دهند. علاوه بر آن بسیاری از سارقین ممکن است با مشاهده دوربین مدار بسته اقدام به قطع کردن سیم های آن کرده تا تصاویرشان توسط دوربین ضبط نگردد.

در واقع می توان این طور بیان کرد که دوربین مدار بسته با ثبت تصاویر از سرقت می تواند در یافتن سارق به ما کمک نماید و در پیشگیری از آن نقش چندانی نخواهد داشت.هر چند ممکن است بسیاری از سارقین با مشاهده دوربین های مدار بسته کمی ترسیده و دست به سرقت نزنند اما نمی توان این ریسک را پذیرفت که تنها سیستم امنیتی مورد استفاده، دوربین مدار بسته باشد.

 

محدودیت های سیستم دزدگیر اماکن

برخی افراد ممکن است برای تامین امنیت ساختمان خود از دزدگیر اماکن استفاده نمایند. استفاده از دزدگیر اماکن به تنهایی می تواند محدودیت های زیادی داشته باشد. در صورت بروز سرقت در ساختمان سنسورهای دزدگیر فعال شده و باعث به صدا در آمدن آژیر و سیستم های هشدار دهنده آن می گردند.

ممکن است افرادی که در اطراف ساختمان می باشند صدای آژیر را شنیده و به سمت سارق حمله ور شوند. اما مشکلی که در رابطه با این سیستم وجود دارد این است که امکان ثبت هیچ گونه تصویری از سارق وجود نداشته و ممکن است قابل پیگیری توسط پلیس نباشد.

 

نتیجه گیری

با توجه به توضیحات ارائه شده می توان به این نتیجه رسید که برای تامین امنیت کامل ساختمان باید به صورت ترکیبی از دوربین مدار بسته و دزدگیر اماکن استفاده نمود. استفاده از هر یک از سیستم های گفته شده به تنهایی نمی تواند امنیت را تامین نماید و باید از هر دو سیستم به صورت همزمان استفاده کرد.

در صورتی که سرقتی اتفاق بیفتد در ابتدا دزدگیر اماکن شروع به هشدار دادن کرده و در صورتی که فرد در محل حضور نداشته باشد اعلام سرقت برای وی پیامک شده و یا با فرد تماس گرفته می شود.

با اعلام به پلیس و در صورتی که سارق اقدام به فرار نماید تصاویر او توسط دوربین های مدار بسته ثبت شده و می توان توسط پلیس به شناسایی سارق پرداخت. تلفیق این دو سیستم امنیتی می تواند امنیت را به صورت کامل برقرار کرد و از ایجاد سرقت تا حد زیادی جلوگیری نمود.

 

مطالب مشابه